EPREL-måling

Pålidelige data om dine lysprodukter

Hvis du producerer eller markedsfører lyskilder til EU/EØS, er du ansvarlig for, at dine produkter er registreret korrekt i den fælleseuropæiske EPREL-database. DVT Light kan som en af de eneste virksomheder i Danmark tilbyde lysmålinger på LED- og UV-lyskilder, der giver dig pålidelige tekniske data til indtastning i databasen.

Detaljeret måling, brugervenligt resultat

Vi udfører EPREL-målinger i en lystæt kabine ved hjælp af et avanceret Ibsen Photonics FREEDOM-goniometer fra Viso Systems. Vi kan teste alle typer lyskilder – fra billamper og LED til store paneler og gadebelysning – og vi måler alle de tekniske parametre, du skal bruge til registreringen: angular field distribution, beam angle, CRI + TM30, lumen + lumen/watt, peak candela og power + power factor.

Du får præsenteret de målte resultater i en overskuelig rapport, som du kan bruge som udgangspunkt for din registrering i EPREL-databasen samt til udarbejdelse af produktdatablade. Vi kan levere resultaterne som EPREL-rapport eller i CSV-, IES-, PNG- eller LDT-format (til DIALux).

Et bidrag til større energieffektivitet

Siden 1994 har EU’s energimærkning hjulpet forbrugerne med at vælge mere energieffektive produkter og dermed øget efterspørgslen på dem. Efter mange års teknologisk udvikling er det eksisterende mærkesystem blevet ændret (reskaleret): De gamle energiklasser A+, A++ og A+++ er blevet fjernet, så skalaen nu går fra A til G.

Det er i denne forbindelse, at EPREL-registrering er blevet obligatorisk. Fra 1. marts 2023 skal det reskalerede energimærke findes på al emballage til lyskilder, der markedsføres i EU og EØS. Dermed vil energimærkningen fortsat gøre det let at vælge energieffektive løsninger i fremtiden.

Kontakt os for at høre mere om vores EPREL-målinger og få et tilbud.